top of page

QUI
SOM?

Interior d'una lògia - UGLE

A Catalunya, després de la dictadura, la maçoneria va tornar de la mà de la Gran Logia de España, que a més, és dipositaria del llegat històric del Grande Oriente Español - fundat el 1889 - que després del seu retorn de l'exili va quedar fusionat amb aquesta.

 

La Gran Lògia Provincial de Catalunya es fundà en virtut del decret 109 amb data del 28 de maig de 1985. En la seva fundació, la jurisdicció territorial la conformaven les províncies de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i les Illes Balears. Anys més tard, les Illes Balears varen esdevenir una Gran Lògia Provincial pròpia.

Les lògies que en aquell moment van passar a ser administrades i subjectes a la jurisdicció de la Gran Lògia Provincial de Catalunya varen ser:

  • ​Sant Joan de Catalunya - Barcelona

  • Sant Jordi - Girona

  • Perseverança - Barcelona

  • Fidelitas - Barcelona

  • Canigó - Barcelona

  • Acàcia - Barcelona

  • Yod - Terrassa

  • Jasón - Girona

El primer Gran Mestre Provincial de Catalunya, tal com s'indicà en el decret 110 amb data del 28 de maig de 1985, va ser el R. G. Josep Corominas i Busqueta. Any més tard va esdevenir el M.R.G.M. de la G.L.E. 

La Gran Lògia Provincial de Catalunya és la delegació a Catalunya de la Gran Logia de España, que és l'Obediència maçònica regular a Espanya, i per tant el cos maçònic que manté llaços d'amistat i reconeixement amb totes les Grans Lògies regulars de tot el món. Amb elles comparteix els antics principis de la Fraternitat maçònica universal, així com una Tradició iniciàtica que explica l'extraordinària vitalitat que la francmaçoneria fins i tot conserva en els nostres dies. A més, la Gran Logia de España és dipositària del llegat històric del Gran Oriente Español —fundat en 1889— que després del seu retorn de l'exili va quedar fusionat amb l'obediència.

 

La Francmaçoneria que hi representem en el nostre món modern, es constitueix com una ordre iniciàtica on, sense dogmatismes, és possible la cerca i la construcció de valors, d'un veritable sentit a la cerca racional de l'home en un marc de fraternitat i solidaritat.

 

Les nostres Lògies estan obertes a tots aquells, que dins del respecte més absolut a les creences particulars, fan del coneixement un principi de cerca, anàlisi, debat, i de la seva moral una base per a la construcció d'una ètica universal i d'un humanisme que pugui revalorar l'espiritualitat en els nostres dies.

Ancla 1
CONEIX-NOS MILLOR!

Lògies

La lògia, en el seu conjunt, és un constructor i una eina de transmissió. 

Blog_GLPCat.jpg
8d7b7ba29f248b4f8b5cc8ef9f34e695.jpg

Ritus i Cerimònies

El Ritu Iniciàtic és, a la vegada, un símbol en moviment, la transmissió d'una influència espiritual.

Blog de la G.L.P. de Catalunya

Un Blog per compartir amb tots vosaltres la nostra visió maçònica del dia a dia que ens envolta.

IMG_8026.jpeg
open book in shallow photography_edited_edited.jpg

Contacte'ns!

Si estàs interessat a saber-ne més, ara ja pots contactar amb nosaltres. 

Escaire i Compàs Maçònic

Ser maçó no et fa millor que tots els altres, només et fa ser millor per a tu!

bottom of page